Pazar Belediye Başkanlığı » Pazar Belediyesi 3. Geleneksel Mahperi Hatun Türkiye Satranç Turnuvası

ERDOĞAN YILMAZ

Pazar Belediyesi 3. Geleneksel Mahperi Hatun Türkiye Satranç Turnuvası

Pazar Belediyesi 3. Geleneksel Mahperi Hatun Türkiye Satranç Turnuvası

Pazar da Türkiye Satranç Şampiyonası yapıldı.

Pazar Belediyesi 3. Geleneksel Mahperi Hatun Türkiye Satranç Turnuvası 04-05 Haziran 2016 tarihlerinde Pazar İlçemiz de Tarihi Mahperi Hatun Kervansarayı’da Gerçekleştirildi.

Turnuvada Pazar Belediye Başkanı Şerafettin PERVANLAR, Tokat GHSİM Şube Müdürleri Ömer BESLER ve Celal YURDAKUL, Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürsoy KIZILGÜL ve Tokat Satranç İl Temsilcisi Doç. Dr. Nihat ULUOCAK’ın başlangıç hamlelerini yapmalarıyla başladı.
Turnuvaya Türkiye Geneli 81 ilden gelen aralarında Türkiye Şampiyonlarının da bulunduğu 250 sporcu yarıştı.

Aileleri ile yaklaşık 1000 kişinin 2 gün boyunca Tokat ili ve Pazar ilçesi ekonomisine büyük katkı sağladı.
Turnuva süresinde Ballıca Mağarasına Pazar belediyesi ücretsiz servis imkanı sağlarken ,Tokat Merkezdeki 3 otelin full doluluk oranı ile Tokat Ekonomisine büyük Katkı sağlanmış oldu.
Tokat Santraç Fedarasyonu olarak Şerafettin Pervanlar ı Yılın Başkanı ödülüne layık gördü. Satranç Türkiye Şampiyonası Tokat Pazarda 3 kez Düzenleyen Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar “Çocuklarımızın zeka gelişiminde sayılamayacak kadar faydası olan zeka oyunu Satrancı Pazar’ın güzel insanları hemşerilerimin yaşadığı İlçemizde daha fazla yaygınlaştırıp geliştirmek için hep beraber çaba sarf etmeyi hedefliyoruz. Tokat ta ilk olarak Pazar da Satranç Kulübü kurmayı planlıyoruz. Bu kulüpte yetişen Sporcularımıza Türkiye de başarı elde etmek için çalışacağız.
Bu turnuvaya katılan öğrencilere başarılar dilerken turnuvaya katkı sağlayan yetkililerimize, hakemlerimize, ilçe Milli
Eğitim müdürümüze, antrenörlerimize, çocuklarımızın geleceği için işin gücünü bırakıp yoğun ilgi gösteren velilerimize çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

[ilightbox id=”92”][/ilightbox]