Pazar Belediye Başkanlığı » 1. Manda Festivali

1. Manda Festivali

TOKAT 1. MANDA FESTİVALİ YAPILDI

Tokat 1. Manda Festivali, Vali Yardımcımız Coşkun AÇIK, Kaymakamımız Sinan BAŞAK,  Pazar Belediye Başkanı Şerafettin PERVANLAR , Turhal Belediye Başkanı Yılmaz BEKLER ile Tokat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali YAVAŞ’in katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliğince Çiftlik köyünde organize edilen festivalde “Manda Güzellik Yarışması” düzenlendi. Manda ve malak kategorisinde yapılan yarışmada, 9’u yavru 15 manda, jürinin değerlendirmesine tabi tutuldu.
Manda kategorisinde, Muzaffer Uzun’a ait camız birinci, Orhan Gerikalan’ın sahibi olduğu büyükbaş hayvan ise ikinci seçildi. Diğer kategoride ise Cafer Tayyar Bal’a ait malak birinci, Ali Gül ‘ün beslediği manda ikinci oldu. Uzun’a süt sağma makinesi, Bal’a büyük altın, Gerikalan ve Gül’e ise yarım altın armağan edildi.
Programın sonunda, festivalin düzenlenmesine katkı sağlayanlara plaket takdim edildi.